Netradiční oběd

Ve středu 11. dubna přijal pozvání školní jídelny v Libochovicích šéfkuchař společnosti Bidfood pan Jan Ulík. Společně s kuchařkami vytvořil sehraný tým, který si dal za cíl připravit pro naše strávníky netradiční oběd. Výsledkem jejich snažení byl mletý telecí řízeček plněný sušenými rajčaty s bylinkovým přelivem a mačkanými brambory. Jako alternativa byly připraveny lasagne s uzeným tofu  a červenou fazolí. Ke každému obědu byl k dispozici salát z čínského zelí s cizrnou.

Krásným zážitkem pro nás bylo hlasování dětí ze školní družiny, kterým vyjádřily názor jak jim oběd chutnal a  pana kuchaře v krásné červené kuchařské čepici odměnily velkým potleskem. Poté jsme už netrpělivě čekali na odezvu u starších žáků. Jsme si naprosto vědomi toho, že se není možné  trefit do chuti všem. Přesto můžeme konstatovat, že ohlasy na naší snahu byly spíše kladné. Tento den jsme si všichni báječně užili a rádi bychom podobnou akci zopakovali i v budoucnu.

Fotografie z akce si můžete prohlédnout zde.

Jaroslava Švihnosová, vedoucí školní jídelny.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *